Sms-lån används ofta som en snabb och smidig lösning när du är i ett akut behov av att få låna pengar. Dessa kortfristiga lån har tagits fram för att hjälpa långivare att hantera de kortsiktiga utgifter som kan uppstå till exempel mellan två löneutbetalningar. Du tar helt enkelt ett lån och betalar vanligtvis tillbaka det inom en månad, i samband med att du får din nästa lön.

Det finns såklart både för- och nackdelar med denna typ av lån. Redan nu kan vi också slå fast att de inte lämpar sig särskilt väl för alla konsumenter. För visst, det kan vara ganska enkelt att beviljas dessa lån även om du har en ganska låg kreditvärdighet. Men de har ofta en väldigt hög ränta och är därmed förenade med en ganska hög kostnad. Dessutom finns det många andra lånetyper att välja bland på den svenska finansmarknaden.

Med detta sagt belyser vi nedan de främsta fördelarna med de beryktade SMS-lånen!

Fördelarna med att ta ett SMS-lån för dig som konsument

De främsta fördelarna med att ta ett sms-lån när du befinner dig mellan två löner är:

  • Tillgängligheten. Dessa lån är lättillgängliga och detta är en av de främsta fördelarna med dem. Som låntagare har du möjlighet att snabbt och enkelt ta ett kortfristigt lån när du behöver det som mest. Till exempel kan du ha spenderat det mesta av din lön när en oförutsedd utgift plötsligt uppstår. Då har du möjlighet att låna lite pengar och sedan betala tillbaka dessa när nästa lön kommer.
  • Den låga tröskeln. Tröskeln till dessa lån är betydligt lägre än till andra slags konsumentlån. Detta har bland annat att göra med att beloppen är ganska små och löptiderna relativt korta. Dessutom gör de höga räntorna att långivare är mer villiga att ta risker och låna ut pengar till konsumenter med lägre kreditvärdighet. Så även om du kanske inte skulle kunna beviljas ett blancolån kan du många gånger beviljas denna typ av lån.
  • Du behöver ingen säkerhet. Precis som de lite större och mer långfristiga blancolånen behöver du ingen säkerhet för att ta dessa lån. Därmed behöver du inte ha någon värdefull tillgång att ställa som säkerhet för lånet.