Är du psykolog och letar efter ett nytt jobb? Kanske har du precis klarat av din utbildning och är redo att ge dig ut på jakt efter det allra första jobbet, och funderar på vilka möjligheter som finns? Eller har du kanske jobbat länge och helt enkelt är sugen på nya äventyr. Oavsett kan det vara intressant att känna till vilka möjligheter som finns – både vanliga och lite mer ovanliga.

Sök jobb som psykolog på ”vanligt” vis

För den som letar efter jobb som psykolog är det vanligt att välja den traditionella vägen – det vill säga genom att hålla koll på platsannonser och söka lediga tjänster som ”ligger ute”. Ofta är det många sökande på dessa tjänster och processen, med urval och intervjuer, brukar kunna bli långdragen.

Den som får en sådan tjänst får dock en fast arbetsplats, vanligen med en fast lön och andra tryggheter – något som många föredrar.

Ta jobb som konsult hos bemanningsföretag

Den traditionella vägen att söka jobb, genom platsannonser och liknande, har knappast undgått någon, oavsett yrkesroll. Att det däremot finns möjlighet att arbeta som konsult åt ett bemanningsföretag är något som är okänt för många. Kanske kan det dessutom verka lite skrämmande, eftersom det inte riktigt innebär samma trygghet som en fast anställning – men det finns flera fördelar med detta:

  • Högre lön
  • Mer flexibilitet

Att få jobb som konsult hos ett bemanningsföretag är en möjlighet även för den som är utbildad psykolog. Att arbeta som konsult innebär att det inte finns någon fast arbetsplats eller lön eftersom konsulter arbetar på uppdrag.

Som psykolog finns goda möjligheter att själv välja passande uppdrag, antingen runt om i hela landet eller inom ett begränsat område. Uppdragens längd varierar – vissa är korta och andra fortlöper under ett år eller mer.

Till fördelarna hör som sagt att detta är ett flexibelt alternativ och för det krävs förstås att den som vill söka själv är flexibel. Ju mer flexibel personen kan vara, desto mer pengar kan dessutom finnas att tjäna.

En psykolog som tar jobb hos ett bemanningsföretag får hjälp och stöd att hitta uppdrag som passar utifrån krav och önskemål och en del företag erbjuder även kompetensutveckling i form av olika utbildningar. För den som är sugen på en helt ny arbetsform kan detta alltså vara ett spännande och roligt alternativ.