Låt smycken och andra vackra ting bli något mer betydelsefullt med hjälp av graveringar och personliga anpassningar! Kanske kan ett ärvt smycke få nytt liv med några ändringar, och därmed få vara med i vardagen eller vid festliga tillfällen? En genuin guldsmed med passion för sitt yrke kan både erbjuda lagningar av slitna smycken och skapa personligt tillverkade halsband, ringar och bijouterier för alla tillfällen och bärare.

Tre sätt att ge gamla ringar nytt liv

Ett exempel på smycke som många människor traditionellt har i ädel metall är ringar. Självklart har ringen i sig stor betydelse, men kanske vill man ändra dess utseende, eller göra något helt nytt av den. Här är tre exempel på vad man kan göra:

  • Piffa upp ringen genom att sätta dit en ädelsten eller pärla som dekoration, eller ta bort en inaktuell gravyr för att kunna fortsätta bära en favoritring. Ringar kan också ökas eller minskas i storlek om man av olika skäl har fått förändrad storlek på fingrarna.
  • Gör om ringen till ett vackert och personligt hängsmycke att bära i halsband. Detta kan också bli en uppskattad gåva för barn eller barnbarn.
  • Använd metallen i ringen till att göra ett nytt smycke. Guld kan smältas och gjutas gång på gång, och ibland vill man helt enkelt börja på en ny kula.

Kontakta en guldsmed för rådgivning

Om man har en idé om hur smycket ska se ut, eller kanske ett särskilt tillfälle där det ska bäras, kan guldsmeder ofta hjälpa till med att ta fram förslag på vilka smycken som kan vara lämpliga. Utifrån de smycken som man redan bär kan guldsmeden också ge vägledning om hur ett nytt smycke binder ihop helhetsintrycket. De flesta guldsmeder är bra på att se vilka smycken som spelar väl ihop, och kan därmed ge bra förslag på hur smyckesgarderoben kan kompletteras eller utökas. Ädla metaller och stenar är tidlösa och kan med sin skönhet skänka glädje i generationer om de sköts om väl. Det är därför klokt att lägga lite eftertanke vid själva köptillfället, och att rådfråga juveleraren hur smyckena bäst sköts om och förvaras när man inte bär dem.