Har du en fastighet i solstaden som du vill lägga ut till försäljning och avyttra? Då bör du sondera terrängen i jakt på en bra mäklare i Karlstad. Här berättar vi vad du bör ha i åtanke när du inleder ditt sökande efter en sådan!

3 tips som gör det enklare för dig att hitta rätt mäklare i Karlstad

Dessa är våra tre viktigaste tips för dig som ska sälja din bostad och vill anlita en bra fastighetsmäklare:

  • Ta hänsyn till arvodet men stirra dig inte blind på det. När du ska välja en mäklare i Karlstad att samarbeta med finns det flera olika faktorer som du bör ta hänsyn till. Genom att välja en med ett lägre arvode blir den totala kostnaden för anlitandet av fastighetsmäklaren sannolikt lite lägre. Samtidigt kan det finnas flera olika skäl till att en mäklare debiterar ett lägre arvode. Till exempel kan det röra sig om att denne inte är fullt lika skicklig som vissa andra aktörer – så behöver dock inte vara fallet. Men du bör samtidigt inte stirra dig blind på enbart arvodet.
  • Den billigaste aktören är inte alltid den bästa eller mest prisvärda. Om du väljer att anlita en fastighetsmäklare som debiterar ett lägre mäklararvode bör du lägga särskilt stor vikt vid erfarenheten. För om mäklaren har mindre erfarenhet av att sälja bostäder innebär detta att risken för ett lite lägre slutpris är överhängande. Därmed kan det ofta löna sig att välja en lite dyrare men mer erfaren aktör. Dessutom bör du vara noga med att fråga vilka tjänster som ingår i arvodet.
  • Gör en jämförelse innan du bestämmer dig för vem du ska anlita. Vårt tredje och sista tips är att du alltid jämför mäklararvoden innan du anlitar en fastighetsmäklare. Detta bör du såklart göra innan du bestämmer dig för vilken aktör du ska anlita. Genom att göra på detta sätt kan du försäkra dig om att du inte bara väljer grisen i säcken helt i blindo. Samla istället in så mycket data som möjligt på förhand för att därigenom kunna fatta ett bättre beslut.