Läs om innovationsrådet - på innovationsradet.se

Innovationsradet.se innehåller artiklar och information om det statliga Innovationsrådet. En informationsportal om både detta råd, dess verksamhet och innovativa lösningar i allmänhet. Det är däremot inte den officiella hemsidan för information från Innovationsrådet. Den hittas istället på Regeringens webbplats.

Innehåll på Innovationsradet.se

På webbplatsen hittas information om:

  • Allmän information om Regeringens Innovationsråd

Både på webbplatsens startsida, samt på en undersida, finns allmän information om det råd som Regeringen skapade med syfte att främja innovation i Sverige. Här finns exempelvis en del historia och kontaktuppgifter till det.

  • Innovation och företagande

Innovationsrådets uppgift är att främja innovation. Därmed är det inte oväntat att webbplatsen även har artiklar om företagande och företag som agerar inom innovativa branscher. Det handlar alltså om att sätta rådets arbete i en kontext och förklara hur den svenska arbetsmarknaden ser ut.

  • Löpande innovativ blogg

I bloggen hittas blogginlägg om exempelvis vidareutbildningar, företag i framkant och innovativa lösningar på arbetsmarknaden.

Innovationsradet.se rekommenderas till de personer som är intresserad av innovation och företagande i Sverige. Genom att både beskriva branscher och företag samt innovationsrådets uppgift skapas en helhetsbild.

Regeringens webbplats rekommenderas till de söker aktuella kontaktuppgifter, vill se datum för kommande möten inom rådet samt se vilka som sitter i rådet. I början av 2021 var det Socialdemokraterna som hade makten i Sverige och därmed var det Stefan Löfven som ordförande i rådet.

Läs även om innovation i…

Innovationsradet.se är enbart en, av många, webbplatser inriktade mot innovation och företagande. Önskas ytterligare information kan detta bland annat hittas på:

Breakit.se

Breakit har, på bara några år, blivit Sveriges ledande tech-tidning. Bevakning sker framförallt mot innovativa techbolag. Ofta är de först med att skriva om nya spännande företag, tekniker och utvecklingar.

Universiteten

Lund, Umeå, Mälardalen… Listan kan göras lång på universitet som har utbildningar inom innovation och entreprenörskap. Mälardalens högskola beskriver exempelvis sitt program ”Innovationsprogrammet” med att vara programmet för personer som vill ”leda innovationsprocesser” och skapa långsiktigt hållbara lösningar. Utbildningen sträcker sig över 3 år.

Men det finns även kortare utbildningar inom ämnet. Allt beror på vad personen vill utbilda sig inom för områden och vilken förkunskap som finns innan studierna påbörjas. Att läsa på och lära sig mer om innovation på exempelvis Innovationsradet.se kan vara ett första steg framåt.